Housekeeper Haftası Kutlu Mu Oluyor?

Pandemi sen neymişsin?
Turizm sektörü kan ağlıyor suç sana atılıyor, sorunlar sanki 3 yıl içinde oluştu. Yaşananlar geçmişteki yanlışların yansıması ve sonuç bulmasıdır. “Kat Hizmetleri Departmanı evin annesidir, omurgasıdır,” dediler, öyle öğrendik ve öyle öğrettik yıllarca, ama maaş ya da değer konusuna  gelince hep en altta bırakıldı departman onuru, maalesef.

Elbette özeleştiri yapalım, azımsanamayacak sayıda kat hizmetleri meslektaşım, eğitimsiz haliyle
sektörde mesleğimin kalitesine çok zarar verdi. İlişkilerden aldığı güçle personeli ziyan etti, yetiştirmedi, kayırdı, gerçek çalışan personeli küstürdü. Düşük maaşlar ve iyileşmeyen çalışma şartları ve kaderine terkedilen personeli Pandemi bilinçlendirdi ve düşünmeye sevk etti. Sonuç; sektör tecrübeli personelsiz kaldı.

Şimdi, “Personel bulamıyoruz,” diyor kat hizmetleri müdürlerimiz, genel müdürlerimiz, patronlarımız ama kimsenin aslında umurunda değil. Sektör büyükleri, bakanlıklar, il müdürlüğümüz hep imza atıyorlar boy boy! Sonuç, ortada bir şey yok! İmzalar atılıyor ama arka kapıda yabancı işçi getiren firmalarla anlaşılıyor ve geçici çözümler bulunuyor, sorun devam ediyor ve gelecekte de devam edecek. Gerçek çözüm yolları için bizlerle işbirliği yapmadıkları sürece sorun büyüyecek de.

Son dönemde de “Sen personel bulamıyorsun,” denilip HK müdürlerinin işine son verilmeye başlandı, duyuyoruz! Fatura yine biz HK emekçilerine kesiliyor. Sektör zaten yığınla, sözde HK müdürü üretmiş, gitsin, günü kurtaralım, beceremezse diğeri gelir, mantığı normalleşecek. Trilyonluk yatırımlar ziyan olacak, temizlik kalitesi kalmayacak. “HK Müdürü” tanımı bilinmeyen ellerde, mesleğimiz değersizleştiriliyor, çok acı! Çalışma şartlarını iyileştirmiyorsun, elini taşın altına koymuyorsun patron olarak, genel müdür olarak ama sorumlu HK Müdürü! Elimizde sihirli değnek yok, kusura bakmayın. Söz sahibi olması gereken bizler dinlenmeli, bizler yok sayıldıkça da mesleği yapan biz emekçi HK müdürlerini de yakında arayacak sektör.