2O23 Yılı Turizm İçin Tüm Zorluklara Rağmen Güzel Bir Sezondu

En büyük sıkıntıların başında personel temini vardı ve hemen hemen bütün departmanlarda eksik personelle çalışıldı. Bunun sonucu olarak da mevcut personeller için yorucu bir sezon oldu. Ülkece içinden geçtiğimiz enflasyon ve ekonomik sıkıntılardan dolayı maaşlar kiraları karşılayamadığı için deneyimli, süreli ve sürekli birlikte çalıştığımız personellerimiz turizmi bırakıp başka sektörlere ve şehirlere yönelmek zorunda kaldı.

Derneğimiz olarak toplumsal projeler içinde yer alıyoruz. Bu projeler, Eşitlik Araştırmaları ve Toplumsal Uygulamaları Derneği (ETÜD) tarafından düzenleniyor. Projelere destek vermek ve toplumda farkındalık yaratmak için seminer ve söyleşilere katıldık. Bu toplantılarda edindiğimiz bilgileri tesislerimizdeki kadın çalışanlarımızla paylaştık; şiddet, taciz, mobbing ve işyerlerinde
uğradıkları hak ihlalleri konusunda neler yapmaları gerektiğini ve izleyebilecekleri yolları anlattık.
2024 yılında, 2023 yılından çok daha fazla personel sıkıntısı olacak ve var olan bu sorunumuz daha da büyüyecektir. Bu yüzden tesislerimizde bulunan lojmanlarımızın personellerimizin kullanılması için geliştirilmesi ve sosyal alanlarının artırılması gerekmektedir.

Bu, sorunu tam olarak çözmese de turizme olan ilgiyi artıracaktır. Turizmi geliştiren, büyüten ve öğreten yeniliklerimiz ve eğitimlerimiz hız kesmeden devam etmektedir. Bu bağlamda işbaşı eğitimleri, kimyasal eğitimleri, tekstil ve ekipmanlar ile ilgili eğitimleri turizme yeni başlayan çalışanlarımıza aktarmak amacıyla çözüm ortaklarımızla sık sık bir araya geldik ve verimli çalışmalar yaptık. Her şeye rağmen ülkemizin ve dünyanın içinde bulunduğu ekonomik krizler, iklim değişiklikleri ve bunun sebep olduğu orman yangınları, seller ve etrafımızdaki savaşların bir an önce çözümlenmesi en büyük isteğimizdir. Yeni yılın sevgi, saygı ve barış getirmesi dileğiyle, turizm camiasına başarı ve bol kazançlar dilerim.